Protetică fixă

Pentru lucrările protetice, rezultatul final (funcțional și estetic) depinde de cei doi coechipieri în aces proces: medicul stomatolog și tehnicianul dentar.

La rândul lui, tehnicianul dentar are opțiunea de a lucra cu materiale (ceramică, metal, zirconiu) de calitate (scumpe) sau mai ieftine, diferența fiind câteodată remarcabilă imediat (dacă este vorba de estetică) sau în timp (dacă este vorba de rezistență). Pe lângă materialele folosite, tehnicianul dentar este un artist: culorile sunt alese, ceramica este machiată cu materiale speciale, forma și fizionomia dinților sunt create manual. Ceramica folosită este Noritake (Japonia) și Vita (Germania).

De la început am ales să lucrăm cu unul dintre cele mai titrate (și mai scumpe, evident) laboratoare din București, încercând să păstrăm un nivel de preț accesibil pacienților.

Deasemenea, materialele folosite în cabinet (pivoți, cimenturi temporare și definitive, materiale de reconstrucție)  sunt cele mai testate în timp, fiind de proveniență Japonia, Statele Unite și Germania. 

În mod sigur se poate mai ieftin, doar că o lucrare protetică va deveni parte din imaginea pacientului timp de foarte mult timp, iar aspectul funcțional este la fel de important.

Dr. Cătălina Călin este medic specializat în protetică, cu o experiență de peste 15 ani, deci în mod sigur sunteți pe mâini bune.



Ablație coroană (îndepărtat coroana veche prin tăiere)
150
Ablație RCR (pivot turnat/înfiletat)
180
Cimentare coroană dentară/RCR
100
Reconstrucție bont cu fibră sticlă și compozit
260
Reconstrucțe bont cu RCR turnat
250
Coroană provizorie compozit metoda directă (in cabinet)
200
Fațetare directă compozit fotopolimerizabil (in cabinet)
300-450
Refacere fațetă compozit
200-300
Coroană ceramică pe schelet metalic
800
Coroană ceramică pe schelet metalic pe implant
1200
Fațetă ceramică presată all ceramic/ eMax
1800
Consultație medic specialist300
Consultație medic dentist250